Ga op een date met jezelf!

Om weer jezelf te vinden na een scheiding of een relatiebreuk heb ik een goede tip voor je, die ik ook weer kreeg na het luisteren van het boek “13 Things mentaly strong people don’t do”.

Dit boek is echt een topper en echt een aanrader. Vooral het hoofdstuk dat gaat over dat iemand die mentaal sterk is het niet erg vindt om alleen te zijn.

In 1 van de hoofdstukken zegt de schrijfster dat je op een date moet met jezelf om zo eens rust te krijgen in je leven. En met “rust in je leven” zegt ze eigenlijk dat je in veel dingen even gas terug moet nemen.

In dit artikel

Waarom een date met jezelf?

Als je een date hebt met jezelf kan je meer tot jezelf komen. Dan heb je tijd voor jezelf. Hierdoor kan je letterlijk opladen, energie krijgen en jezelf weer vinden. Als je alleen bent kan je ook even nadenken over bepaalde zaken. En echt, dit gaat vanzelf. Hoef je niets voor te doen. En in in het begin zal het even wennen zijn. Je gaat het echt waarderen. Aan het einde van de dag voel je je herboren.

Waarom heet het “een date met jezelf”?

Als je het “tijd maken voor jezelf” heeft een bepaalde lading. Dit is saai en niet echt aantrekkelijk. Daarom zegt de schrijfster, “noem het op date gaan met jezelf”. Dit klinkt veel leuker en is ook veel positiever.

Je kan dit dan ook in je agenda echt opschrijven als “date night” of “date time”. Om het zo te benoemen is het veel krachtiger, positiever en dekt meer de lading dat je deze dag voor jezelf gaat zorgen.

Alleen jij gaat mee op date!

Deze date heb je met jezelf en met niemand anders! Knoop dat goed in je oren! Alleen jij gaat mee. Geen partner, geen kinderen of beste vriend. Nee, echt niemand! Waarom? Omdat het om jou gaat en om niemand anders!

En wat doe je dan op zo’n date?

Op deze dag heb je tijd voor jezelf. Maar dan ook echt tijd voor jezelf. Je gaat niet je huis schoonmaken, je gaat geen kusjes in huis doen of voor anderen zorgen. Je gaat dan echt tijd spenderen aan jezelf en iets doen wat je erg leuk vindt. Doe wat je graag zou willen doen waar je al zo lang naar verlangt. Wandelen, mediteren, sauna, fietsen, dat boek uitlezen, tuinieren etc. Als het maar iets is wat je alleen gaat doen, zonder dat je iemand anders nodig hebt!

De grootste challenge is dat je dit allemaal in stilte gaat doen zonder tv, radio of wat dan ook.

Alleen durven, willen en kunnen zijn

Dit is niet zomaar iets. De meeste mensen kunnen niet alleen zijn. En al helemaal niet in stilte. Vaak staat de radio aan, de tv of willen ze iets horen en zien. Hierdoor hebben ze “ruis” zodat ze niet hoeft na te denken. Het meest moeilijke is om niets te doen en aandacht te hebben voor jezelf.

Wat denken anderen hiervan als je dit gaat doen?

Ja, dat is een goede vraag. Want je partner zal zeker vragen gaan stellen. Waarom ga je alleen weg? Misschien wel achterdochtig worden. Je zou eerst dit boek zelf eens kunnen gaan luisteren. Vooral het hoofdstuk over alleen durven zijn. Of je wijst je partner op dit artikel. In ieder geval maak het eerst bespreekbaar dat je dit wilt gaan doen. En gun je partner ook deze ruimte en tijd. Als je beide dit gaat doen dan zal je zien dat je relatie hier ook zeker een boost van kan krijgen.

De voordelen van een date met jezelf

Als je alleen durft te zijn dan zal je merken dat je onbewust je gedachten gaat ordenen. Je hebt ook even de ruimte om te doen wat je zelf wilt. Een ander voordeel is dat je dan geen verantwoordelijkheden hebt. Je hersenen ontspannen letterlijk! In het boek “een overprikkeld brein” legt de schrijfster dit tot in de puntjes uit hoe dit werkt.

Tot slot

Neem de tijd voor jezelf. Neem even een pauze voor jezelf. Het hoeft niet een hele dag te zijn. Als is het maar een paar uur. Bouw het op als je dit moeilijk vind. Neem de tijd hiervoor!

Zet het echt in je agenda! Zet letterlijk een kruis in je agenda en schrijf daar “date met mijzelf!” En als je dit doet, doe dit bewust. Dus adem diep in, sta stil in het moment, zet het kruis en het het zijn wat je voelt!

Succes en geniet van de tijd met jezelf!